söndag 1 juni 2008

Gökotta


En underbar morgon.

Pricken och jag och en väninna begav oss i morse ut med båten till en ö som heter nolholmen, där det varje år är Gökotta. Det är en förening (Saltkärs kärings vänner) som anordnar detta. Ön ligger mellan Heestrand och Hamburgsund. Föreningen arbetar och verkar för att ett sjömärke "Saltkärs käring" skall finnas kvar. Så här ser hon ut "Käringen" beroende på var man kommer ifrån kan hon se ut alltifrån en havande kvinna till ett benrangel.

Längst ut i gattet mellan Hornö och Kiddö kan man se henne. Om man klickar på bilden blir den större. Morgonen idag var helt vindstilla och på vår sjötur förbi Ulö hörde vi göken. På Nolholmen träffade vi bl a vår vän Helene med bloggen Vaniljdrömmar

5 kommentarer:

Living by Milla sa...

Tusen tack för titten..:) och för rara ord !*glad*

Vackra bilder, älskar havet och doften !

Ha en härlig vecka!
kram Camilla

Helene på Rörvik sa...

Hej!
Åhh vad det var fint i morse på gökottan. Vackra kort du har tagit jag länkade från mitt inlägg till er hoppas det var ok. Håller på att vattna blommor och klipper bort lite visset men var tvungen att ta en pause vid datorn :-)
Ha en fin kväll!
Kram Helene

me and alice sa...

Vilka fantastiska bilder du visar som vanligt!!!
Så vackert!
Ha det så gott i sommarvädret...
kram Susanne
ps. Tävling på vår blogg!

Mjuka sa...

ljuvliga bilder. Doften av hav luktar ända hit!!!
kramar M

Lina sa...

Hej!
Har en liten utmaning till dig om du har tid och lust, kika in hos mig får de se!

Hoppas vi ses i helgen! Men som vanligt när vi åker ”upp” så är de ett späckat schema!!! Alla vill att vi hälsar på + att man vill hinna vila och njuta lite också…

Nej, ön som du hittade din stege på har vi inte besökt. Vi är lite bekväma och övernattar uteslutande i gästhamn. Sambon som har full koll på sjökortet vet kanske vet var ön ligger!

Må så gott!
/ Lina