måndag 14 september 2009

Kosters Trädgårdar

För ca 25 år sedan var jag på Koster med en 7:de klassare som jag var klassföreståndare för då. Vi var där på lägerskola och hade en underbar inskolningsvecka där. Vi gjorde bl a en en film, jag bar runt på en vidiokamera med ett stort tungt batteri som vägde bly. Det är annat nu. Vi hade lägerbål på stranden och hade det jättemysigt.


Flera gånger har jag också seglat till Koster men igår tog en väninna och jag Kosterbåten från Strömstad till Sydkoster. Vårt mål för dagen var Kosters Trädgårdar. En helt underbar trädgård där det odlas endast ekologiska produkter. Trädgården har även en restaurang , där det också serverades ekologiskt. Koster Trädgårdar är medlemmar i Slow food , Norra Bohuslän.


Utanför restaurangen låg alldeles fullt av ostronskal. Det var så dekorativt.Min väninna beskådar de fina odlingsbäddarna

Restaurangen syns rakt fram

En liten fin installation i trädgården
Efter besöket på trädgården promenerade vi till Ekenäs ca 5 km, där vi tog båten tillbaka till Strömstad


Jag blev så inspirerad av alla ostronskalen, så idag skall jag ta båten ut till Ulö-Dannemark och plocka ostronskal. Solen skiner från en klarblå himmel och då gäller det att ta vara på dagen.

2 kommentarer:

Lotta-livets väv sa...

Var ett tag sedan jag besökte dig ser jag..... Vilken helt underbar resa till Provence! Blir lite sugen....men jag har så dåliga erfarenheter av just Provence. Vi själva hade inbrott i bilen och den blev så paj att vi hade svårt att ta den tillbaka till Sverige. Son och fästmö blev bestulna på allt, plånbok, pass, kamera...som tur var inte telefonerna...så de kunde ringa hem!
Jag fnissade lite grann åt detta med att inte göra klart sina projekt.... Är likadan...och som den Enneagramsiffra som jag är så är det typiskt...... Du gillar att ta tag i många nya projekt, eller hur? och väldigt mycket är väldigt roligt, eller hur!
Underbara bilder från butiken! Och ditt stenprojekt var bara så helt sagolikt!
Kram
/Lotta

Vintage sa...

Säljer du något av de franska linne tygerna? Vad är isåfall priset! Härliga bilder från frankrike... Kraam Susanne