lördag 7 december 2013

Andra Advent

Nu har stormen bedarrat och solen skiner från en klarblå himmel. Som värst blåste det över 40 sekundmeter när det var som värst. Själv var jag ute mitt under TV-programmet "Jul med Ernst" och räddade ett fönster i min Pergola.
Det har varit ett dramatiskt dygn.

Jag tänker på  alla i Filippinerna där det blåste mycket mer. Hur liten man känner sig när naturens krafter ger sig till känna.

 Idag 2:a advent har jag tagit in lite enekvistar och en dikesgran och pyntat lite i hallen. Till Jul tar jag alltid fram mina gamla Höganäs krukor och sätter ene i dem.
 Vår sjöbod står kvar efter stormen, det känns skönt.
Några vinteräpplen på trädet vid badet satt också kvar. Varje dag på min och Båtsmans dagliga promenad  plockar och äter jag ett äpple från trädet nere vid havet. Underbara vinteräpplen.

Kram och ha en fin advent
Marita

5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Enkelt och vackert med enbart riset i krukorna. Jag märker att ju äldre man blir, ju mer skalar man av... I år har jag inget enris, bara granris, av den enkla anledning att här i skogen finns inga enar!

Ha en fin adventssöndag hos dig.
Kramar från Eva-Mari

LIFESTYLE and INTERIOR by Sessan sa...

Så underbart vackert!! Jag var tvungen att djupdyka lite i din blogg & älskar alla dina underbara bilder.

Så bor vi inte alls långt undan varandra ;) Jag bor bara precis över gränsen på Norska sidan i Halden.
Vi är i dina trakter ganska ofta & kör bara för att njuta att äntligen bo i närheten av vackra Bohuslän efter 21 år inne i Oslo.

Glada Hälsningar & tack för titten
//Sessan

Hagbacken sa...

Så vackert! :)

Snäckskalsdalen. sa...

Inte kan man tänka sig något som är vackrare än så! Och så har du pysslat till det så fint hemma också! Som vanligt.
Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, nu vill vi ha lite ljus, förstår att du rörde på dig idag, men hjälpte det? Jag var i Kungshamn igår och jag var nog den enda där, tror jag, så stilla och öde. Det var vid 5 tiden på em.
Agneta kram