fredag 12 mars 2010

Antik

I veckan som gått hade Ida mitt äldsta barnbarn fått som skoluppgift att intervjua någon äldre om dennes barndom. Eftersom jag fanns till hands fick det bli jag. Hon frågade bl a om vi hade internet? Nej varken internet, TV, video eller telefon, var mitt svar. Då sade Ida: Shit, hur överlevde ni. Ja, hur överlevde vi. Det var ju inget man reflekterade över för det var ju lika för alla. Utvecklingen har ju gått väldigt fort de senaste åren på gott och ont. Jag kände mig ett ögonblick väldigt antik men när jag fick tänkt lite till så insåg jag att jag ändå hänger med rätt bra ändå, jag både bloggar och är med på facebook. Man är ju inte äldre än man känner sig. En antik sak jag har hemma är min gamla klocka från början av 1700-talet som jag tycker mycket om. En del saker blir ju bara finare desto äldre de är.
Idag när Pricken och jag gick hem från jobbet gick vi efter kajen och då kände man doften av hav och hörde sjöfåglarna. Då blev jag så lycklig, för snart är våren här. Jag längtar så efter barmark.
Kram och ha en fin helg
Marita

7 kommentarer:

Susi sa...

oh so wonderful pictures..... I love your chair from the last Post.... Very very nice. a nice weekend Susi

Vintage House sa...

Härliga bilder:)
ja hur överlevde man utan internet:)
Ha nu en fantastisk helg med en masa mys!
kram
sandra

Vita rosor och förgätmigej sa...

Det är som med vin, blir bättre med åren... Vilket fantastiskt vackert hem du har! Jag blir alldeles hänförd...
Kram/ Anna

Torprosen sa...

Ja här är en antik dam till, men som sagt jag både bloggar och är med på facebook, så vi hänger allt med eller hur...Vilken underbar promenadslinga du har... är lite avundsjuk eftersom jag älskar havet alla årstider..Kram Torprosen

hemtrevnad marie sa...

Å, den klockan gick inte av för hackor!!
ha en fin kväll!
kraam

Inspiration i vitt sa...

Hej Marita, jaaa hur gammal är man igentligen hihi. ibland känner man sig som hundra år och ibland som 15. det känns ändå som att man är ganska ung och hänger med så gott man kan. Jag har ju fortfarande en tonåring hemma, hon är inte alltid så lätt att förstå förståss.
Du har det så underbart vackert och jag kan titta på ditt hem huuuur länge som helst och bli inspirerad.
Kram på dig/ingela.

Kom Achterom sa...

beautiful pictures!!!
nice nice nice site
I will follow your site
a verry nice weekend
Yolanda