torsdag 20 augusti 2009

Skördetid

Idag skördade jag den första riktigt mogna vindruvsklasen. De smakade riktigt bra.
Jag har så mycket vindruvor i år så jag tänkte kanske att jag kan få en flaska vin.
Jag har också plockat ner en massa sperling, en slags plommon men mindre och väldigt söta och goda. I år är mitt sperlingträd alldeles fullt av frukt.


Jag har också varit ute och plockat björnbär. Det är så härligt att gå ut och plocka bär. Jag tänker göra "Glace au four" med björnbär och bjuda mina barnbarn på. De älskar när jag gör det. I vanliga fall brukar jag använda hallon men det är lika gott med björnbär. Snart åker mitt yngsta barnbarn tillbaka till London för ytterligare ett år där efter sju härliga veckor med mycket bad och båtliv i Heestrand. De andra barnbarnen har redan börjat skolan här men i England har man tre terminer och börjar lite senare.Vilken sommar vi har fortfarande, underbart skönt.
Här är mina "små" tjejer och jag på väg till vår middag i Hamburgsund för en vecka sedan. På hemvägen hade vi ett litet äventyr med bensinstopp, tappad åra osv. Då var det bra att jag kunde segla till land. Vi klarade oss bra tjejerna tyckte bara det var roligt med lite äventyr.

Ha en fortsatt skön augusti

5 kommentarer:

Lönnen 13 sa...

Vilken härlig blogg du har!
Många fina bilder, och vad härligt med egna vindruvor.
Kram Anneli

Nyanser av vitt sa...

Hej
Välkommen in och delta i min första tävling som startar idag.
Trevlig helg
Kram Agneta

... sa...

... fina bilder som vanligt!

Vad skönt det är med fina dagar på havet, trots små nödstopp :)
Att sedan kunna smaska på lite egna vindruvor... ja, livet kan vara ganska trevligt!
Här börjar sommarjobbet gå mot sitt slut, och det är dax att återvända till butiken i Gbg. Allt har sin tid! Men... först gäller Formex ett par dagar. Härligt!
Soliga hälsningar från Elis.

Maria - Villa Krutbruket sa...

Vilken underbar pergola ni har, där kan jag tänka mig att man kan spendera mkt tid :) Super mysig verkar den.. Trevlig helg! Kram Maria

Lotta-livets väv sa...

Visst är hösten och skörden belöningen för de vedermödor man haft under soomaren. Ibland är det alldeles gratis, och utan egen förskyllan. Jag drömmer om egna vindruvor, men plantan är planterad bara för några veckor sedan...så någon skörd är inte i sikte.
Tur att ha kunskaper som hjälper till när äventyr på vatten uppstår!
Kram