söndag 23 mars 2008

Vinter i Heestrand

Idag på Påskdagen´s morgon var det 15 grader kallt här i Heestrand, vintern kom lite sent kan man tycka, men det är fint. Lite snö och mycket sol.

En grupp ur bildarkivet i Hamburgsund har skrivit en bok om stenhuggarepoken i Heestrand, Slottet och Hamburgsund och har haft en Stenhuggarutställning i
Kustnära vadrarhem nu i Påsk. Kustnära Vandrarhem har tidigare varit bl a Stenhuggarbostäder,många har därför en relation till huset.Det har varit jätte mycket folk och tittat på den.

Heestrand Interiör som ligger i anslutning till Kustnära Vandrarhem har också haft många besökande i Påsk. Ida, Camillas och Niklas dotter har haft fotoutställning i Interiörbutiken. Hon har tagit så fina bilder från Heestrand.

Påsk är även en tid då många är ute och rör på sig eftersom det är Kvirr i Norra Bohuslän. Kvirr står för "Konstvandring i Ranrike", då öppnar många konstnärer sina hem och ateljéer för allmänheten. Evert Taube skrev på sin tid boken "Strövtåg i Ranrike" en bok som handlar om trakterna här omkring.Mycket sten på Pricken´s och min väg till jobbet.

2 kommentarer:

IKT i min vardag sa...

Hej!

Så mycket fint ni verkar ha i eran mysiga butik!
Vart exakt ligger Heestrand, ifall man ska ta sig en tur till Bohuslän i sommar?

Kram

Helene på Rörvik sa...

Oj..vad snön yr, nu vill vi ha vår. Hoppas ni haft en fin helg. Härliga bilder ni visar.
Kram Helene